online lessen
Op deze pagina hebben wij voor u een overzicht gemaakt met leuke online lessen, om thuis te oefenen, voor iedere groep. Uiteraard is dit overzicht niet compleet. Weet u nog meer links? Laat het ons weten, dan kunnen we ze hier plaatsen.

Pluskeermin is een educatieve spelomgeving waar je op speelse wijze het hoofdrekenen verbetert.

Spellingjuf is een spellingssite waar gebruikt wordt gemaakt van filmpjes met uitleg.

Eindtoets: Aan het eind van het basisonderwijs in groep 8 moeten leerlingen vaak een eindtoets basisonderwijs doen. Dit is meestal de Citotoets. De Cito toets bestaat uit opgaven op het gebied van taal, rekenen/wiskunde, studievaardigheden en wereldoriëntatie. Wereldoriëntatie is niet standaard maar kan extra gedaan worden.
Op deze site vind je basisinformatie over het hoe en waarom van de ‘eindtoets basisonderwijs’. Ook vind je een overzicht van alternatieve eindtoetsen, aanverwante onderwerpen en de belangrijkste links naar andere relevante sites.

Op 8-12info vind u diverse links naar andere websites op het gebied van geschiedenis, tafel leren, spelling, taal, rekenen, natuur en nog veel meer!

Typing lessons online: Leer snel blind typen met 10 vingers!

Beetje spellen is bedoeld voor leerlingen op het niveau van primair onderwijs (zodra ze leren lezen)

Breuken oefenen Op deze website kun je het rekenen met breuken oefenen, zoveel je wilt. Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen, ga maar aan de slag. En als je niet precies snapt hoe de oefeningen werken kan je op help klikken.

Toporopa: Train je topgrafie, de landen en rivieren van Europa, de vlaggen, eilanden en nog veel meer.

Wroet: (groep 1 t/m 3) Visuele zoekmachine voor groep 1 t/m 3 van de basisschool helpt kinderen bij de ontwikkeling en uitbreiding van hun woord- en taalbegrip.

Wetenschap 24. Alles wat je over wetenschap wilt weten!

Leren is een makkie: tafels, woorden, zinnen en grammatica en topgrafie.

Ntr-taalspel Een quiz over het Nederlands van alledag.

Memory online Speel memory in vele categorieën zoals sport, talen, geschiedenis, rekenen, huis, geld en nog veel meer!

Leerspellen Momenteel staan er maar liefst 1143 educatieve spelletjes op leerspellen.nl! Voor groep 1 t/m 8. Rekenen, verkeer, natuur, computer, enz.

Sommenplaneet Voor alle kinderen die op een speelse manier beter willen leren rekenen. Ieder spelletje is een uitdaging en op ieder rekenniveau in te stellen. Ook voor woordkasteel Een compleet spellingpakket voor kinderen vanaf 6 jaar met 17 spelletjes, op ieder niveau in te stellen. Met 180 woordenlijsten, toetsen, oefenpakketten voor specifieke spellingproblemen en alles natuurlijk op een speelse manier.

Robbie’s speelland met taal en rekenspelletjes.

Breuken oefenen? Hier kan het.

Rekenwebspelletjes:Breuken, Delen, Geld, Kommagetallen, Meetkunde, MetenOefening, Oppervlakte, Optellen, Procenten, Schatten, Tellen, Tijd,Verhoudingen, enz. enz.

Canrinus: rekenen en wiskunde voor het primair onderwijs.

Oefen hier je werkwoorden!

Historisch Museum Jocas: voor onderwijs, jeugd, jongeren, docenten en alle andere geïnteresseerden in geschiedenis.