Cruyff Court Voetbal toernooi

Yvonne KruithofAlgemeen of Social Schools, Groep 8

Op deze zonnige dag deed groep 7 mee met het Cruyff Court Voetbal toernooi.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een nationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar dat wordt georganiseerd door jongeren die hebben deelgenomen aan Heroes of the Cruyff Courts. Het kampioenschap vindt plaats op Cruyff Courts door het hele land, georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een spetterende finale. Tijdens de Cruyff Courts 6 vs 6 Kampioenschappen staat het thema ‘respect’ centraal.

Bijna alle basisscholen van Ridderkerk deden mee met dit toernooi dat bij Slikkerveer is gespeeld. CBS De Wingerd deed mee met één meidenteam en twee jongensteams. De overige leerlingen zijn meegegaan als supporters. En dat supporten hebben de kids prima gedaan.

Alle teams hebben geweldig goed gespeeld. De heren werden in de prestatiepoule 2de en 7de! De meiden gingen er met de hoofdprijs vandoor. En omdat ze zo ontzettend sportief hebben gespeeld, kregen zij ook nog de Respect Award. Ilse was een enthousiaste supporter, maar ook verslaggeefster. Zij heeft een verslag bijgehouden van de wedstrijden van het meidenteam. Lees hier haar verslag!

Klik hier voor alle foto’s.