Excursie groep 5 en 7

Yvonne KruithofAlgemeen of Social Schools, Groep 6, Groep 8

Vandaag (dinsdag 15 mei 2018) zijn de groepen 5 en 7 op excursie geweest. In een grote dubbeldekker bus vertrokken ze naar Breda. De eerste stop was bij Brainstorm en Concept. Groep 5 stapte daar uit de bus en zij hebben hier de waterexperience gedaan.Groep 7 moest nog een klein stukje verder rijden en ging een waterwandeling maken bij het Mastbos en kasteel Bouvigne. Na de wandeling ging groep 7 weer terug naar groep 5. Groep 5 vertrok met de bus naar boerderij Wolfslaar. En groep 7 heeft na de lunch de waterexperience gedaan.

De waterwandeling was zeer leerzaam. De kinderen weten nu waar de naam Breda vandaan komt en  wat een duivelsbeet is bij riet. Ook het verhaal van de twee meisjes Molleke en Mia, die gestorven zijn in WOII en herbegraven zijn in de kapel bij kasteel Bouvigne maakten veel indruk op de leerlingen.

De leerlingen van groep 5 hebben zich prima vermaakt op de boerderij Wolfslaar.

Bij Brainstorm en Concept hebben beide groepen  de waterexperience gedaan. Robbie de Rat stond de kinderen al bij aankomst op te wachten. En wat een leuke rat was hij!! Hij kon heel coole moves. De leerlingen hebben kennis opgedaan rondom het thema water/klimaat. Ze hebben een virtuele boottocht gemaakt met gids Robbie de Rat. Ze hebben geleerd hoe je een waterbestendig tuintje aanlegt. En ze hebben een eigen klimaatjournaal gemaakt (de journaals zijn te bekijken onderaan deze pagina). Na afloop kreeg iedereen een mooi diploma!

Het was een leuke en leerzame dag! Dank aan de ouders die als begeleiders zijn meegegaan en speciale dank aan Martijn Klootwijk die dit mogelijk heeft gemaakt.

Kijk voor meer foto’s bij de albums op de groepspagina.

Klimaatjournaals groep 5Klimaatjournaals groep 7