• Juf Margaret Huizer

    ma - di - wo

  • Juf Bianca Nugteren

    do - vr

  • Juf Julia Kooy

    Onderwijsassistent di

Wat leuk dat jullie een stukje lezen over onze groep... groep 4!
Wij zijn een enthousiaste groep kinderen die graag willen leren.
We kunnen hard werken, maar zijn ook erg goed in kletsen!
Gelukkig mogen we ook vaak met elkaar praten, want we praten vaak met ons schoudermaatje of oogmaatje. We overleggen dan over de lesstof of maken samen opdrachten. Zo leren we van elkaar.
Waar we ook goed in zijn, is het maken van fouten. We leren hier namelijk dat we fouten moeten maken om te kunnen leren. Dit kan op elk gebied: rekenen, taal, spelling maar bijvoorbeeld ook tijdens het buiten spelen.
We leren bij de lessen van 'De Vreedzame School' hoe we conflicten met elkaar kunnen oplossen. Daarbij willen we altijd een win-win situatie krijgen. Dit lukt ons al aardig goed!

Bij Rekenen leren we sommen tot (en soms ook al over) de 100. Ook leren we de tafels van 0 - 5 en van 6 en 10. Deze tafels moeten we goed leren en blijven oefenen, want deze hebben we later in de bovenbouw weer nodig om andere sommen op te kunnen lossen. Deze sommen maken wij trouwens op een tablet in het programma van Snappet. Als we de sommen maken, zien we gelijk of we de sommen goed maken en als dit zo is, worden de sommen gelijk een beetje moeilijker. Zo blijft het leuk om te rekenen en wordt het niet saai.

Bij Spelling leren we hoe we woorden moeten schrijven en indelen in categorieën. Soms is dit best lastig, maar uiteindelijk lukt het ons wel. De juf probeert ons wel eens te foppen tijdens het dictee, maar meestal trappen wij daar niet in en kunnen we de juiste spellingregels toepassen en benoemen.

Bij Taal leren we nieuwe woorden, praten we met elkaar over bepaalde onderwerpen en kijken we ook kritisch naar foto's of afbeeldingen. Zo leren we ook weer van elkaar!

Daarnaast doen we nog Faqta, Engels, Verkeer, Muziek, Tekenen, Handvaardigheid en Vreedzame School.
Wil je een keer een kijkje komen nemen in onze groep? Je bent van harte welkom!