• Meester André Deunhouwer

    ma - di

  • Juf Marjolein van der Meer

    wo - do - vr

Hier leest u wat wij allemaal doen en leren in groep 7a, geschreven door de kinderen zelf:

Ilse: hoi ik ben Ilse en ik ga vertellen over wat ik op deze school allemaal doe en leer:mijn leukste vak is spelling en crea. we zijn naar de fietscontrole geweest. En we doen allemaal leuke dingen met de juf en de meester

Luna: Hoi ik ben Luna.en ik ga wat vertellen over onze klas. Het is super gezellig in onze klas. We maken leuke grapjes tussendoor en we doen beweegspelletjes bv: het museumspel. We doen rekenen en spelling op de chromebook. Doei doei

Roseline: Hoi ik ben Roseline mijn leukste vak vind ik zijn crea,faqta en we kunnen fruitpakken. met de fiets controle gingen met je fiets controleren.

Puck: Hoi ik ben puck wij zijn met de fiets naar de fietscontrole gegaan en we moesten onze fiets controleren dat is logisch en als je fiets niet goed is dan moesten die dingen gemaakt worden .

Lisa: Hoi ik ben Lisa. Mijn leukste vakken op school zijn rekenen, knutselen en gym.
Ik vond het leuk dat we fietscontrole deden we,moesten met de klas en de anderen groep 7
naar het vlietplein fietsen,naar de fietsenwinkel daar gingen ze testen of de fietsen nog goed waren die van mij was gelukkig helemaal oké .Ik vind het fijn dat er maar 17 kinderen in de klas zitten,en de juf en meester zijn lekker rustig. Dit was mijn stukje.

Natalia: Hi, ik ben Natalia en ik ga een stukje vertellen hoe ik werk op school.
Ik heb geleerd waar je een ´aanhalingsteken` kan gebruiken in een zin.
Ik vind het leuk om af en toe een spelletje te spelen bv: museumspel.
We zijn naar de fietscontrole geweest en gelukkig is mijn fiets oké.

Milou: Hey, ik ben milou ik ga een stukje vertellen over mijn klas . Het is best leuk mijn leukst vaken zijn gym, crea en faqta soms spelen we een spelletje mijn lievelings spel is museumspel ik heb al veel geleerd .Doei

Femke: Hey ik ben Femke. Mijn leukste vak op school is crea, dictee. Ik heb pas een onderzoek gedaan van faqta, met Milou. We hebben pas speling gedaan en toen gingen we leren waar je de komma neer moet zetten. Ik voel me niet altijd fijn in de klas, maar vaak voel ik mij wel fijn. soms doen we ook een museum spel, dat is heel leuk Dit was een klein stukje over mij. Doei

Lizz: ik ga vertellen hoe het is in groep 7A. Het is best leuk ik heb al veel geleerd. We hebben een onderzoek met faqta gedaan met luna. We gingen een poster maken. Daar hebben we twee weken voor gekregen. En in snappet hebben we spelling,rekenen en automatiseren het is best fijn als je alles op een chromebook te werken ! Met knutselen hebben we al leuke dingen al gemaakt. Bijna op elke vrijdag drinkt groep 7a thee dat is best lekker. En met sinterklaas maken we surprises. Ik voel me best wel veilig op deze school. En dat is het beste van deze school.

Zack: met faqta heb ik een poster met dingen over de ijstijd gemaakt met sil,levi en mezelf +we drinken elke vrijdag thee met cookies en dan in de middag knutselen we. Maar we doen wel nog steeds wel faqta,rekenen,spelling,taal,schrijven,en de 10:00 pauze natuurlijk ook. we werken meestal op de chromebook dan doen we snappet of nieuwsbegrip.We doen jaarlijks een fietslamp controle.We hebben een groot digibord waarop we kunnen rekenen en schrijven.

lizzy: Ik heb veel geleerd in groep 7.
Rekenen daar had ik moeite mee maar dat gaat nu al veel beter!
we krijgen elke woensdag huiswerk maar dat is niet erg want het is niet zo veel.
En soms op vrijdag krijgen we thee dus dat is wel super leukk!

Levi: Hallo ik ga een stuk schrijven over wat ik heb geleerd in deze klas. Met rekenen ben ik aardig gegroeid, gelukkig als we rekenen doen heb ik er ook zin in. Met faqta heb ik veel geleerd, we maakte een poster met Sil, Zack en ik. We gingen lekker tekenen en informatie schrijven. Gelukkig heb ik bijna nooit moeite met mijn werk. Engels vind ik een ook leuk vak, want ik ben er niet slecht in. Als ik in schooldingen goed ben vind ik het meestal opzich wel leuk. Na schooltijd lijster ik op het bord soms goede muziek.

Sil: hoi,ik ga een stukje schrijven over wat ik heb gedaan op school. Ik ga vier keer naar het Farel,ik ben al twee keer geweest die twee keer deden we engels en de volgende twee keren gaan we wetenschap doen volgens mij. We gaan altijd eerst eten en dan werken de vorige keer kregen we kipburgers als lunch dat was echt heel lekker. Ook op school werk ik ook zoals snappet. Bij snappet heb je rekenen,spelling en automatiseren. We hebben ook faqta. Daar moesten we een onderzoek doen. je mocht zelf kiezen wat voor thema. ik heb de ijstijd gekozen. ik werkten samen met Levi en Zack. wij maakten een poster. we zijn ook nog naar de fietscontrole geweest en mijn fiets wert gekcontroleert en de meneer zei dat mijn achterlicht het niet deed maar toen ik thuis kwam moest mijn vader mijn achterlicht uit zetten. die meneer had dus toch niet zo goed gekeken.

Linde: Hoi ik ga vertellen over wat ik doe in groep 7a. Dit jaar doen we geen dingen meer op papier maar op een chromebook en rekenen, spelling en taal doen we op snappet. We doen ook op de chromebook faqta dat is geschiedenis en aardrijkskunde in een en aan het eind van het blok kan je een onderzoeksvraag beantwoorden en je kan je onderzoeksvraag op verschillende manieren beantwoorden,bijvoorbeeld een powerpoint, tentoonstelling, muurkrant of iets anders. In groep 7a doen we tussendoor ook leuke spelletjes en vrijdagochtend drinken we gezellig met elkaar een kopje thee en we maken ook grapjes.

Mariana: Hoi ik ben Mariana en ik vind het super in groep 7👍.
Ik leer veel om samen te werken.En ik zei al dat ik het super vindt in groep 7,want we doen leuke dingen zoals, we dit jaar een fietscontrole hebben gedaan en we gaan elk jaar naar een schoolreis meestal naar een pretpark🎢🎡.dit was mijn verhaal over groep 7😍.

Keano: ik ga het hebben over faqta. we hebben een onderzoeksvraag bedacht en wij hebben het over de ijstijd en ik en lizzy. Hebben een muurkrant gemaakt over de ijstijd.
In dit jaar werken we met snappet dat is op de chromebook daar zit rekenen spelling en taal.
En we krijgen maandag en woensdag huiswerk.