Kinderboekenweek 2018: Vriendschap

Yvonne KruithofAlgemeen of Social Schools, Groep 1-2a, Groep 1-2b, Groep 1-2c, Groep 1-2d, Groep 3a, Groep 3b, Groep 4-5b, Groep 4a, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek met als thema vriendschap: Kom erbij!  In deze week wordt er uiteraard veel (voor)gelezen, maar ook worden er voorstellingen bezocht en doen de kinderen veel dingen omtrent het thema ‘vriendschap’. Zo zullen de kinderen donderdag 11 oktober a.s. schoenendozen gaan versieren voor de actie Schoenmaatjes.

Gisteren werd de Kinderboekenweek bij ons geopend met een dans van de leerlingen op het nummer ‘Kom erbij’ van Kinderen voor kinderen:

Hieronder staan alle foto’s die tijdens deze week worden gemaakt.

Vrijdag 12 oktober 2018

Vandaag was de afsluiting van de Kinderboekenweek. De kinderen hebben tijdens deze week een tekening en een verhaal geschreven over het thema vriendschap. Gisteren hebben alle kinderen zelf gejureerd. Zo heeft bijvoorbeeld groep 8 de verhalen en tekeningen van groep 7 beoordeeld en andersom.

Vandaag zijn de zilveren en gouden griffels en penselen uitgereikt aan de winnaars. Na schooltijd mochten ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden op school komen kijken naar wat de kinderen allemaal hebben gemaakt van het thema vriendschap  tijdens de Kinderboekenweek.

Donderdag 11 oktober

Vandaag hebben alle leerlingen de schoenendozen versierd voor de actie ‘Schoenmaatjes’.

 

 

 

Woensdag 10 oktober

Groep 1/2b heeft vandaag koekjes gebakken. Om in het thema “vriendschap” te blijven, ging iedereen een koekje ruilen!

Woensdag 3 oktober

Groep 1/2a wordt voorgelezen door groep 7, hebben een vriendschapsslinger gemaakt en bakken koekjes

Groep 1/2b wordt voorgelezen door groep 6

Groep 8 leest voor aan de leerlingen van groep 4a, 4/5b en 5a