Inrichting van de school

De inrichting van de school heeft veel invloed op de sfeer, de mogelijkheden en de veiligheid. Een prettig gebouw met voldoende ruimte, een praktische indeling en frisse kleuren draagt bij aan het welbevinden van de leerlingen. En een kind dat zich op zijn plaats voelt, doet het beter op school.

Overzichtelijk

De inrichting van het gebouw is vertrouwd en overzichtelijk. Kinderen kunnen er zelfstandig hun weg vinden. Zij weten de ruimtes en materialen correct te gebruiken en op te ruimen.

Uitnodigend

Het gebouw nodigt uit tot leren en ontwikkelen. Buiten de klassen zijn diverse werkplekken gecreëerd, waar kinderen samen aan de slag kunnen. Werk gemaakt door of voor kinderen is door het gehele gebouw te vinden.

Eigentijds

Kinderen kunnen gebruik maken van eigentijdse media en materialen. Alle groepen beschikken over een digitaal schoolbord. Voor de groepen 4 en 5 is er per kind een tablet en voor de groepen 6, 7 en 8 is er per kind een chromebook om op te werken. De groepen 1 t/m 3 hebben per dag standaard een aantal chromebooks tot hun beschikking.

Talig

Op school is een goed georganiseerde up-to-date schoolbibliotheek. Leespromotie vind je in alle groepen, dit stimuleren we door middel van diverse activiteiten. Wij vinden lezen heel belangrijk!

Buiten

We richten ons schoolplein in tot een omgeving die open is en uitdaagt tot bewegen, creativiteit en samenspelen. Door mee te denken en uit te proberen hebben de kinderen zelf een grote inbreng in de ontwikkeling van het plein.
Sportverenigingen, ondernemers en ouders uit de buurt denken en werken ook mee. Het plein is een plek, waar altijd wel iets te beleven is. Denk bijvoorbeeld aan pleintjessport. Ook zijn er geregeld buiten schoolse activiteiten die georganiseerd worden door ‘Facet Ridderkerk’. De Wingerd is dé ontmoetingsplaats in de wijk.