Brede school Ridderkerk Oost

Op vrijdag 26 maart 2010 is de derde Brede School in Ridderkerk gestart. Naast de Wingerd nemen ook basisscholen De Piramide en De Noord, de bibliotheek vesting Ridderkerk Centrum, de Stichting Sport & Welzijn, Tobe, Pameijer, de Gemeente Ridderkerk, de politie, Stichting Kinderopvang Ridderkerk, Bobo en Woonvisie deel aan het netwerk.

De Brede School is een aantrekkelijk concept waarbinnen alle kinderen van 0 tot 23 jaar kunnen leren, spelen, bewegen, elkaar kunnen ontmoeten en een eigen plek kunnen vinden in de maatschappij.

Pleintjessport

Iedere vrijdagmiddag is ons schoolplein opengesteld voor het „Pleintjessporten‟. Alle kinderen van De Wingerd, maar ook kinderen die wonen in de wijk en niet bij ons op school zitten zijn op vrijdagmiddag van 15.30 uur tot 17.00 uur van harte welkom op ons plein. Melvin Wind, beweegconsulent bij Sport en Welzijn, zorgt iedere week voor diverse sportieve activiteiten en één keer per maand organiseert hij een clinic rondom een bepaald thema. Uw kind komt toch ook? Het gebeurt regelmatig dat ouders ook gezellig op het plein komen zitten en elkaar op deze manier ontmoeten.

De brede school heeft nu ook een eigen website. De kinderen kunnen zich hier inschrijven voor de activiteiten. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft alle activiteiten van de Brede School.