Brede school Ridderkerk Oost

Op de Wingerd werken wij samen met de Brede school Ridderkerk Oost.

Naast de Wingerd nemen ook basisscholen De Piramide en De Noord, de bibliotheek vesting Ridderkerk Centrum, Facet Ridderkerk, SOC, Pameijer, de Gemeente Ridderkerk, de politie, Stichting Kinderopvang Ridderkerk, YES-Kinderopvang en Wooncompas deel aan het netwerk.

De Brede School is een aantrekkelijk concept waarbinnen alle kinderen van 0 tot 23 jaar kunnen leren, spelen, bewegen, elkaar kunnen ontmoeten en een eigen plek kunnen vinden in de maatschappij.

Pleintjessport

Iedere woensdagmiddag is ons schoolplein opengesteld voor het „Pleintjessporten‟ (om de 8 weken op ons schoolplein en dan 8 weken bij o.b.s. de Noord, van schoolvakantie tot schoolvakantie). Alle kinderen van De Wingerd, maar ook kinderen die wonen in de wijk en niet bij ons op school zitten zijn op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur van harte welkom op ons plein. Melvin Wind, combinatiefunctionaris bij Facet Ridderkerk, zorgt iedere week voor diverse sportieve activiteiten. Uw kind komt toch ook? Het gebeurt regelmatig dat ouders ook gezellig op het plein komen zitten en elkaar op deze manier ontmoeten. (wegens de huidige Covid-19 maatregelen mogen er helaas geen ouders bij zijn).

De brede school heeft een eigen website https://bredeschool.facetridderkerk.nl. De kinderen kunnen zich hier inschrijven voor de activiteiten.

Kom sporten, spelletjes doen, schilderen, boetseren, zingen, muziek maken, games verzinnen en nog veel meer! Vraag wel even aan je ouders of je mee mag doen. Zit je op de BSO? Ook dan kun je meedoen. Aanmelden is makkelijk: klik op jouw wijk en schrijf je in. Minimaal twee dagen voor de activiteit begint, krijg je bericht of er plaats is. Heb jij thuis geen internet? Vraag dan de juf of meester op school om je te helpen met de aanmelding. Kun je niet komen naar de activiteit, laat je het ons dan vooraf weten?

Wij wensen je heel veel plezier!

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de brede school coördinator: melvin.wind@facetridderkerk.nl of via 0621509382