Steeds meer mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een smartphone. Heeft u zo’n telefoon, dan bent u waarschijnlijk al bekend met diverse applicaties. Ook voor kinderen komen steeds meer leuke en leerzame apps. We hebben een aantal apps en download links voor u op een rijtje gezet. Wij verzoeken u voor het downloaden goed te kijken of de app (nog) daadwerkelijk gratis is.

104leerzameapps

104 leerzame apps en sites voor leerlingen van 2 tot 8 jaar

Welke apps en websites zijn geschikt voor jonge leerlingen? Waar worden ze nou echt wijzer van? De nieuwe gids 104 leerzame apps en sites van Mijn Kind Online en Kennisnet zet de beste leerzame apps en sites voor leerlingen van 2 tot 8 jaar op een rij. De gids is gratis te downloaden.
brochuregratisapp

Een geweldige brochure met gratis apps voor groep 1 t/m 8. Klik hier om deze te downloaden!

Voor iphone:

Tafeltrainer: Heb je moeite met tafels? Dan is tafeltrainer iets voor jou. Test hoe goed je met tafels bent.

Zwijssen tafeltrainer lite: Spelenderwijs oefenen met de tafels, voor kinderen vanaf groep 4.

tafeltrainer junior Rekenspelletje voor jonge kinderen. Tafels t/m 10 kunnen hiermee geoefend worden. Kies of je veel of weinig sommen wilt doen.

Kruistafels Spelend de tafels t/m 12 oefenen. Probeer de sommen zo snel mogelijk op te lossen door de ontbrekende getallen naar de juiste plek te slepen.

Maan roos vis Speciaal voor kinderen in groep 3. Sluit aan bij de methode waarop ze op school leren lezen.

Rompompom: App, speciaal voor kleuters, die als speelse en interactieve aanvulling op het tijdschrift Rompompom, de kleuters spelenderwijs en zelfstandig vormen leert en de fijne motoriek bevordert. De twee spellen zitten boordevol kleurrijke animaties, vrolijke melodietjes en uitdagende opdrachten. De Rompompom-App past bij het tijdschrift Rompompom en bij Schatkist (de meestgebruikte kleuteruitgave op school).

Brain Game Times Tables Met veel plezier de tafels leren. Voor je het weet, ken je ze uit je hoofd!

Haas: Speel spelletjes met Haas en de andere dieren uit het bos. Je kunt onder andere memory spelen, stickers plakken en een dierengeluidenquiz doen! Lees ook een verhaal over deze grote vriend. Met Haas heb je altijd plezier.

Lezen en voorlezen:

Borre In deze app zit het audioboek ‘Borre en de ijscoman’.
Verder bevat de app verschillende kleurplaten.

Daar komt aap: Leesboekje voor de beginnende lezers.

Aap houdt van grappen maken en lekker luieren in de zon. Maar Aap heeft geld nodig om te eten en een huis te kopen. Daarom gaat Aap naar de stad op zoek naar werk. Vol energie stort hij zich van het ene baantje in het andere.
Waar is Aap goed in? Wat kan Aap? Aap mislukt als kok en kapper, maar gelukkig mag hij Mier helpen in de plantsoenen. Dansend met een hark ontdekt Aap waar hij écht goed in is: gek doen. En hij verdient er ook nog geld mee!

Mees Kees

Dit is de Mees Kees app! Met deze app kun je Mees Kees, Tobias en alle kinderen uit 6B beter leren kennen. Speel galgje, luister naar het Mees Keeslied (pas op, gaat nooit meer uit je hoofd!) en smul van de Mees Keesverhalen.

Penny’s Boomerang: Boomerang is de eerste luisterstrip van de makers van Penny, het striptijdschrift voor de echte paardengek. Luister naar dit meeslepende verhaal over het paard Boomerang of blader en lees de strip.

Android apps.

Haan kip hoen : Lees gratis een boekje uit een leeskoffertje voor beginnende lezertjes! Op een dag vinden Kip en Haan een vreemde vogel op het strand. Het is Hoen. Hij komt van ver en is van uitputting op het strand in elkaar gezakt. Kip ontfermt zich over Hoen, maar Haan vindt het een vreemde vogel..
Zwijssen tafeltrainer lite. Spelenderwijs oefenen met de tafels. De Zwijsen Tafeltrainer is ontwikkeld in samenwerking met de makers van reken-wiskundemethode Wizwijs voor kinderen vanaf groep 4 (leerjaar 2).