Op onze school is er een prima luizenbeleid. Na iedere vakantie worden alle leerlingen gecontroleerd.
Mocht er een kind zijn met luizen/neten dan wordt het kind uit de klas gehaald om verdere besmetting te voorkomen. De ouders worden gebeld om het kind op te halen en worden voorgelicht door onze onderwijsassistent over de verdere behandeling. Kunt u uw kind niet ophalen, dan verwachten we van u als ouder dat u na schooltijd uw kind gaat behandelen.
Thuis zult u dus zelf de nodige maatregelen moeten nemen. Op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond kunt u lezen wat u allemaal moet doen. Om u van dienst te zijn hebben wij de link van deze website onderaan deze pagina gezet. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u terecht bij Sylvia Bornkamp van het luizenteam.

Als u alles weer onder controle heeft dan kan uw kind weer naar school. Wanneer het u niet lukt om uw kind luis/neetvrij te krijgen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij weten hoe moeilijk het kan zijn en zijn graag bereid u te helpen.
Luizencapes gebruiken wij niet meer bij ons op school. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat luizencapes niet helpen tegen neten en luizen.
Ondanks ons beleid en de zorg die wij eraan besteden, bent u als ouder eindverantwoordelijk. Wij proberen op deze manier grote uitbraken te voorkomen en door het beleid dat wij nu voeren kunnen wij de school luis-vrij houden. Natuurlijk zijn wij bereid om u met raad en daad te helpen. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Klik hier voor de website van GGD Rotterdam-Rijnmond.