Week van het respect van start!

Yvonne KruithofAlgemeen of Social Schools

Samen met Facet Ridderkerk hebben we de week van het respect geopend. Het thema respect past heel goed in ons ‘Vreedzame school’ concept!
Van 9 t/m 15 november is het de Week van het Respect. Het doel van deze week is jongeren inspireren en activeren zélf bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ook in Ridderkerk wordt er tijdens de Week van het Respect niet stil gezeten en worden er door Facet Ridderkerk verschillende acties georganiseerd. Ook wordt er een voetbalshow gegeven door Soufiane TIKI TAKA Touzani en een weerbaarheidstraining ‘respect voor jezelf’ aangeboden.
Een respectvolle samenleving kan worden bereikt door jongeren direct te begeleiden in het openstellen voor de ander, het gesprek aan te gaan, zelfkritisch na te laten denken en conflicten vreedzaam op te lossen. We kregen afgelopen donderdag van Facet een ‘respectbord’ aangeboden. Het is de bedoeling dat de kinderen nadenken over wat respect voor hen betekent en hierop allerlei zaken die te maken hebben met respect vastprikken.