Wingerd Girls naar NK Cruyff Courts 6 vs 6 2018

Yvonne KruithofAlgemeen of Social Schools, Groep 8

De Wingerd Girls van groep 7 wonnen op zaterdag 26 mei jl. tijdens de halve finale in Middelburg de Respect Award en mochten daarom vandaag (16 juni) meedoen aan de finale. Vanochtend vroeg zijn ze met de bus vertrokken naar Den Helder.
Daar gingen de meiden de strijd aan met 10 andere meisjesteams voor de titel ‘Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 2018’.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een nationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar dat op de lokale Cruyff Courts wordt georganiseerd door jongeren uit de wijk die hebben deelgenomen aan het programma Heroes of the Cruyff Courts. Het kampioenschap kent lokale voorrondes, regionale kwartfinales en halve finales én een spetterende finale. Tijdens Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema ‘respect’ centraal. Alle deelnemers geven door het tekenen van de respect vlag aan elkaar te respecteren, zowel op als naast het veld.

De meiden hebben tijdens de finale in Den Helder gestreden voor wat ze waard waren, maar nemen helaas geen prijs mee naar huis.
Ondanks dat zijn wij super trots op onze meiden!
Meedoen met de beste 10 van Nederland, pakt niemand meer van hun af.

Klik hier voor meer foto’s van vandaag. Klik hier voor foto’s van de fotoshoot.

 

Zie hieronder de respect video die ze hebben gemaakt: